La Ñapa
Bachata & Salsa

Leer Bachata & Salsa dansen bij La Ñapa Dance Academy

Bij La Ñapa Dance Academy streven we ernaar om onze passie voor dansen met jou te delen. Wij zijn toegewijd aan het aanleren van de juiste technieken, het begrijpen van de muziek en het bevorderen van jouw dansvaardigheden.

Onze instructeurs zijn gepassioneerd en ervaren in het onderwijzen van de dansstijlen die we aanbieden. Ze hebben veel kennis van de dansstijl, inclusief de geschiedenis, technieken en muzikale aspecten die essentieel zijn om een bekwaam en zelfverzekerd danser te worden.

Onze lessen zijn zorgvuldig ontworpen en gestructureerd om beginners en gevorderde dansers te begeleiden in hun reis naar het beheersen van de dansstijlen. We beginnen met de basis, zoals het leren van de juiste houding en basispassen, en bouwen geleidelijk op naar meer complexe combinaties en styling.

Bij La Ñapa Dance Academy geloven we in het belang van een leuke en inclusieve leeromgeving. We moedigen interactie aan, stimuleren zelfexpressie en creëren een sfeer waarin iedereen zich welkom voelt.

Bachata: Een reis door de Dominicaanse cultuur​

Achtergrond van Bachata

Bachata is een dans die zijn wortels heeft in de Dominicaanse Republiek. Het is ontstaan in de late jaren ’50 en vroege jaren ’60. In de beginjaren werd bachata vaak geassocieerd met het leven van de armere klassen. De teksten van de nummers vertellen vaak verhalen over liefde, hartzeer, romantiek en het dagelijks leven. In de loop der jaren heeft het aan populariteit gewonnen en is het uitgegroeid tot een wereldwijd erkende dansstijl. Bachata wordt onder andere gekenmerkt door eenvoudige basispassen en heupbewegingen. Belangrijke muzikanten die hebben bijgedragen aan de populariteit en evolutie van Bachata zijn onder andere Juan Luis Guerra, Romeo Santos en Aventura. Hun innovatieve benadering van de muziek heeft bijgedragen aan de modernisering van het genre, waardoor het een breed en divers publiek aanspreekt.

Salsa LA: Een levendige dansstijl

Achtergrond van Salsa LA

Salsa LA, ook wel bekend als Los Angeles-stijl salsa, heeft zijn oorsprong in de bruisende stad Los Angeles, Verenigde Staten. Deze stijl combineert elementen van de oorspronkelijke Cubaanse salsa met invloeden van de lokale dansscene in Los Angeles. Kenmerkend voor Salsa LA zijn de vloeiende bewegingen, elegante figuren en een sterke nadruk op partnerwerk en timing. De dansstijl ontwikkelde zich gedurende de late 20e eeuw en werd sterk beïnvloed door de rijke mix van culturen en dansstijlen in de stad Los Angeles. Hierdoor ontstond een energieke en dynamische dansvorm die wereldwijd geliefd is en nu een prominente plaats heeft in salsa-evenementen en dansscholen over de hele wereld.

Open chat
Welkom bij La Ñapa.
Waarmee kan ik je helpen?